Drie Nederlanders in selectie wereldteam

Redactie

Edwin van der Sar, Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooy zijn gisteren genomineerd voor het wereldelftal van het jaar. Ruim 45 duizend leden van de vakbond voor professionele voetballers FIFPro selecteerden uiteindelijk 55 spelers. Het wereldteam wordt volgende week maandag bekendgemaakt.

Het is voor Van Nistelrooy en Van der Sar de tweede prestigieuze nominatie in twee dagen. Eergisteren werden de oud-internationals van Oranje al genomineerd voor de 'gouden bal' door het tijdschrift France Football. Samen met 28 andere spelers staan zij op een shortlist voor de verkiezing van beste voetballer van de Europese velden.

Voor het wereldelftal van het jaar leverden de Engelse Premier League en de Spaanse Primera Division met respectievelijk 21 en achttien nominaties verreweg de meeste spelers. De Italiaanse competitie is derde op gepaste afstand met acht spelers. Van de clubs is Barcelona hofleverancier met negen spelers. Europees kampioen Spanje leverde als land de meeste afgevaardigden, namelijk negen.