Bossche Watertoren nog steeds bezet

Redactie

De Bossche Watertoren is nog steeds bezet. De tien jongeren die er vrijdag bezit van namen, blijven daar tot er duidelijkheid is verschaft over de toekomst van de Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO). Dat meldt de woordvoerder van de jongeren. Vandaag gingen de gemeente en medewerkers van de jongerenorganisatie met de bezetters in gesprek, maar een oplossing bleef uit.

De jongeren zijn boos omdat SMO door bezuinigingen per 1 oktober weg moest uit de toren. Jongeren met problemen konden in de toren terecht voor verslavingszorg, nachtopvang en hulp bij het zoeken naar een baan of huis. De bezetters eisen hun opvangplek terug en hebben de toren vrijdag ingenomen om die eis kracht bij te zetten.

Woensdag gaan de betrokken partijen opnieuw met elkaar praten. De jongeren blijven in de toren tot er duidelijkheid is gegeven over de toekomst van de jeugdhulpverlening. De woordvoerder van de bezetters spreekt van een 'constructief' gesprek. "We zijn erg blij dat het gesprek met wederzijds begrip kon verlopen, en dat we al onze punten op tafel hebben kunnen leggen met het gevoel dat er naar geluisterd werd."