Nieuws over ING trekt veel kijkers

Sander (Xender)
Ruim 3,1 miljoen mensen hebben gisteren naar het NOS Journaal van 20:00 uur gekeken. Dat blijkt uit de kijkcijfers van de stichting Kijkonderzoek. Sinds 1 januari 2005 zijn er niet zoveel kijkers geweest voor de grootste nieuwsrubriek van Nederland. Op het hoogtepunt, gisteravond om 20:13 uur, volgden 3,3 miljoen mensen het actuele nieuws op Nederland 1. Het kijktijdaandeel van de uitzending bedroeg ruim 46 procent. Dat wil zeggen dat bijna de helft van de televisiekijkers gisteravond tussen 20:00 - 20:20 uur had afgestemd op het NOS Journaal.

In het NOS Journaal van gisteravond kondigde minister Bos van Financiën de financiële steun aan ING aan. Overigens ging dat niet helemaal vlekkeloos. De ING verzorgde de live-faciliteiten omdat de persconferentie pas laat was aangekondigd. Maar de bank was vergeten dat we in Nederland geen tolk nodig hebben om Wouter Bos te verstaan. Het gevolg was dat er continu een Engelse tolk over het signaal heen zat.

De financiële crisis zorgt de afgelopen weken sowieso voor heel veel extra kijkers. Zo keken er op 5 oktober ruim 2,9 miljoen mensen naar het 20:00 uur bulletin. Op 14 september zagen ruim 2,6 miljoen kijkers het nieuws van de NOS. Gemiddeld kijken er zo'n twee miljoen mensen dagelijks naar het NOS Journaal.