Ruzie met fiscus om jackpot

Veerle (Volpez)

Een Zeeuw die in 2004 twintig miljoen euro won met zijn oudejaarslot, probeert een forse belastingaanslag ongedaan gemaakt te krijgen. Volgens hem was deze te vroeg opgelegd: de gelukkige winnaar had het geld op het moment van de aanslag nog niet.

De twintig miljoen euro is op de laatste dag van het oude jaar gewonnen, terwijl dit bedrag pas op 5 januari op de rekening van de man stond. De man vindt de aanslag van 240.000 euro over 2004 daarom onterecht.

Bij de rechtbank in Breda eiste de man dat hij pas over 2005 belasting hoeft te betalen over het grote bedrag. Hierdoor zou hij iets goedkoper af zijn. De rechtbank in Breda gaf de Belastingdienst echter gelijk. Het geld was in de laatste minuten van 2004 verdiend en daarom moet er over het geld voor dat jaar belasting betaald worden.

Belastingadviseur Bert Bongers oordeelt dat de man in hoger beroep moet gaan en dat de uitspraak van de rechtbank onterecht is. "Het geld kwam pas later binnen. De winnaar moet in hoger beroep", aldus de belastingadviseur.