Nieuw album Guns N' Roses verschijnt nog dit jaar

Redactie

Het langverwachte comebackalbum van Guns N' Roses verschijnt nog dit jaar. 'Chinese democracy' is in de Verenigde Staten vanaf 23 november te koop, zo meldden 'goed ingelichte bronnen' aan het Amerikaanse muziekblad Billboard.

De nieuwe studioplaat, de eerste sinds 'The spaghetti incident?' uit 1993, werd al tien jaar geleden aangekondigd. Ongeduldige fans kunnen de track 'Shackler's revenge' al horen in het computerspel 'Rock band 2'. Een gedeelte van het nummer 'If the world' is gebruikt voor de aftiteling van de politieke thriller 'Body of lies'.

Onlangs werd een blogger gearresteerd op verdenking van het lekken van liedjes van 'Chinese democracy'. De 27-jarige man zou in juni negen nummers van het album op zijn website hebben gezet.

Anno 2008 is van de oorspronkelijke bezetting van Guns N' Roses alleen frontman Axl Rose nog over. Gitarist Slash en basgitarist Duff McKagan, beiden bandleden van het eerste uur, stapten in de tweede helft van de jaren negentig uit de band, waarna Rose alleen overbleef.


Axl Rose (foto: AP/DAG)