Dief vlucht politieauto in

Redactie

Een dief in Amsterdam heeft het de politie vrijdagochtend wel erg gemakkelijk gemaakt. De man zag een onherkenbare politieauto aan voor de vluchtauto en werd opgepakt. "Hij schreeuwde 'wegwezen, rechtsaf' tegen de agent in de auto, maar had al snel door dat hij een fout had gemaakt. Toen hij uitstapte werd hij direct opgepakt door andere agenten", vertelt een politiewoordvoerder.

De man was samen met een groepje anderen betrokken bij de diefstal van een geldlade uit een gokkast. De diefstal begon al niet goed omdat de geldlade op de grond viel, waardoor iedereen in het café aan de Burgemeester De Vlugtlaan opkeek. Het groepje vluchtte de zaak uit en een van de daders sprong in een langzaam rijdende auto.

De onherkenbare politieauto was samen met andere eenheden uitgerukt omdat het café in Amsterdam-West de politie had gebeld nadat medewerkers nattigheid voelden. "Dan is het handig om een onherkenbare wagen te sturen", zegt de woordvoerder. "Dat werkt soms heel goed. Zoals nu."

De 25-jarige Amsterdammer werd samen met een 35-jarige plaatsgenoot opgepakt. De politie is nog op zoek naar de andere betrokkenen, onder wie de bestuurder van de échte vluchtauto. "We zoeken een auto die erg lijkt op die van ons."