Grote brand in supermarkt Spijkenisse

Veerle (Volpez)

In Spijkenisse woedt sinds kwart voor negen vanavond een grote brand in een filiaal van de C1000-supermarkt aan het Vlinderveen. Kort na het uitbreken van de brand sloegen de vlammen al zeker tien meter uit het dak van de supermarkt. Bewoners van de woningen boven de supermarkt zijn inmiddels geëvacueerd.

Door de brand is er een enorme rookontwikkeling ontstaan in de wijk. De honderden buurtbewoners zijn uit hun woningen gekomen om de brand met eigen ogen te bekijken. Hoewel de brand alsmaar groter lijkt te worden, probeert de brandweer deze via een hoogwerker onder controle te krijgen.
 
Woningen rondom de supermarkt worden besproeid om overslaan van de brand te voorkomen. Het is nog niet duidelijk of dit succesvol zal zijn.
 
De C1000-supermarkt is onderdeel van het grotere winkelcentrum Waterland. De brandweer vreest dat de brand snel over zal slaan naar de omliggende winkels. Achter dit winkelcentrum ligt ook een sporthal, die ook gevaar loopt door de brand getroffen te worden.
 
Volgens buurtbewoners is de brand aangestoken. Een passant meldde dat hij glas hoorde rinkelen, waarna hij de vlammen uit het gebouw zag slaan. Het alarm van de supermarkt zou voorafgaand aan de brand ook zijn afgegaan.

Met dank aan rickmans voor het maken van het filmpje.