Pink Ribbon Gala brengt 305.000 euro op

Redactie
Het Pink Ribbon Gala, dat gisteren voor de zesde keer in Den Haag is gehouden, heeft 305.000 euro opgebracht. Het geld wordt besteed aan borstkankeronderzoek in Nederland. Dat maakte een woordvoerster van de American Woman's Club of The Hague (AWC), dat de gala-avond in Sociëteit de Witte organiseerde, bekend.

De AWC geeft het bedrag aan organisaties die zich inzetten voor onderzoek, onderwijs en voorlichting over borstkankerprojecten.

Op het gala waren onder anderen ex-topmodel Frederique van der Wal, de net aangestelde Amerikaanse ambassadeur Culbertson en zijn echtgenote en minister Ronald Plasterk (Onderwijs, cultuur en wetenschap) aanwezig. Sinds het eerste gala in 2002, heeft de AWC al meer dan een miljoen euro opgehaald.

De maand oktober is uitgeroepen tot Borstkankermaand. Maandag begon de aftrap in Amsterdam met het Pink Ribbon Award Gala. Peter van den Berge won daar de Estée Lauder Pink Ribbon Award voor zijn zwart-wit foto van een vrouw metéén borst en een indianentooi op haar hoofd. Het jaarlijkse tijdschrift Pink Ribbon (de opbrengst gaat volledig naar de stichting die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker) is sindsdien overal verkrijgbaar.