Asielzoeker veilig van Waalbrug gehaald

Redactie

De uitgeprocedeerde asielzoeker die vanochtend de Waalbrug bij Nijmegen beklom en dreigde naar beneden te springen, staat weer veilig op de grond. Dat laat een politiewoordvoerder weten. De Iraniër ging over tot zijn actie uit vrees voor uitzetting. De man zat zo'n zes uur boven op een van de bogen, zo'n vijftien meter boven het wegdek.

Een arrestatieteam haalde de man over naar beneden te komen. Volgens de woordvoerder ging dat 'heel rustig'. "Leden van het team stonden in een hoogwerker en hebben met de man gepraat. Toen stapte hij rustig de hoogwerker in", licht de woordvoerder toe. Eerdere onderhandelingen, waarbij ook zijn vrouw werd ingezet, leverden niets op. De man eiste tevergeefs een gesprek met staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA).

De asielzoeker wordt door het aanwezige ambulancepersoneel onderzocht. Hij zat van 07.15 uur tot ongeveer 13.15 uur op de brug. Na het onderzoek wordt door de politie gekeken wat er verder gaat gebeuren.

Het verkeer ondervond grote hinder door de wanhoopsdaad van de naar schatting tussen de 45 en 50 jaar oude Iraniër. Lange tijd was de brug afgesloten voor verkeer. Volgens een woordvoerder werd de brug snel vrijgemaakt, zodat het verkeer naar en van Nijmegen weer kon doorstromen.


De Waalbrug  (foto: DAG)