RTL-baas: Wendy's show reddeloos

SunChaser
Trouwshow Million Dollar Wedding is niet meer te redden. Dat stelt RTL's programmabaas Erland Galjaard. Er was gehoopt op anderhalf miljoen kijkers maar de teller blijft ergens steken tussen 400 en 500.000 kijkers.

"We gaan de anderhalf miljoen en zelfs het miljoen niet meer halen", stelt Galjaard. "We hebben in het begin een aantal fouten gemaakt, zoals de audities. Het komt ook omdat het een papieren format was. Nog nooit eerder gemaakt en de promo die Reinout Oerlemans ons liet zien was gelikt en zag er goed uit."

Million Dollar Wedding
, een mix van Rons Honeymoonquize, Surpriseshow en Loveletters, scoorde al laag toen Paul de Leeuw nog niet terugwas en scoort nog steeds laag. Volgens Galjaard is Mooi! Weer de Leeuw gebaseerd op Henny's Surpriseshow en daarom al een bewezen succes. Verder is hij niet van plan Wendy van de zaterdag te halen. "De vorige keer (Singing Bee, Help, mijn man kan niet dansen) haalden we programma's van de buis omdat ze 500.000 kijkers hadden en toen lieten we volgens de media kijkers in de kou staan en nou is het ook niet goed", aldus Galjaard.

Overigens liet de RTL-baas doorschemeren dat hij vond dat Reinout te weinig betrokken was bij de uitvoering van dit papierenformat. Verder stelt Galjaard dat ze behalve deze flop ook genoeg nieuwe successen hebben. Welke dat zijn vertelde hij niet.