Drenthe zit met stomme arrestant in maag

Djeez

Drenthe heeft sinds enige tijd een vreemde snuiter in de cel zitten. Twee maanden geleden werd er een tot nu toe nog onbekende man opgepakt in Assen. Hij bleek zich schuldig te hebben gemaakt aan winkeldiefstal, maar weigert volgens een politiewoordvoerder ook maar een woord te zeggen.

De Drentse politie heeft van alles geprobeerd om zijn identiteit te achterhalen, maar al die pogingen hebben niets uitgehaald. De man droeg namelijk geen papieren bij zich, verspreiding van zijn foto in binnen- en buitenland heeft niets opgeleverd ook zijn DNA-profiel en ook zijn vingerafdrukken komen in geen enkele database voor. De man zelf vragen wie hij is kan ook niet, want hij weigert om ook maar iets te zeggen.

Omdat de politie echt met de man in de maag zit, grijpen ze naar een laatste redmiddel. De politie heeft foto's van de man aan de media vrijgegeven, in de hoop dat mensen hem misschien herkennen. "Een zwaar middel, maar we zouden niet weten wat we nog meer moeten doen. Als dit niets oplevert, houdt het helemaal op. Wat we dan met hem moeten? Zeg het maar", aldus de woordvoerder.

John Doe zit nu in een huis van bewaring. Volgens een gealarmeerde psychiater maakt hij een verwarde indruk. Volgens hem zou het dan ook onverantwoord zijn de man los te laten zonder dat hij hulp krijgt. Maar ondanks dat de man halsstarrig blijft zwijgen, verleent hij wel medewerking aan de politie. "Hij werkte volop mee toen we foto's maakten en ook het afnemen van DNA leverde geen enkel probleem op."

Ten tijde van zijn arrestatie droeg de beste man nog een baard, maar eenmaal in de cel werd deze afgeschoren. Op zijn rechterarm prijkt een tatoeage met de tekst 'ERIN'. Wie meer weet van de man, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of de site van de Drentse politie.