Stadsdeel verrast over bouwplannen Westermoskee

Redactie

De Amsterdamse stadsdeelvoorzitter Arco Verburg is verrast door het woensdag geuite plan om in oktober te beginnen met de bouw van de Westermoskee. "Ons zijn geen plannen bekend", reageerde hij donderdag. Desalniettemin zei Verburg het goed te vinden dat er beweging in zit. "Onze inzet blijft het realiseren van het hele project."

Milli Görüs is opdrachtgever van de te verrijzen moskee op het voormalige Riva-terrein. De advocaat van de beleggingsmaatschappij van Milli Görüs maakte woensdag in een interview met stadszender AT5 bekend dat een nieuwe investeerder is gevonden voor de bouw van de Westermoskee. Daardoor zou op 16 oktober kunnen worden begonnen met de bouw van de moskee in stadsdeel De Baarsjes. Wie de nieuwe investeerder is, hield hij geheim.

De realisatie van de Westermoskee kwam vorig jaar stil te liggen vanwege getwist over financiën tussen investeringsmaatschappij Manderen en woningcorporatie Stadgenoot. De woningcorporatie die verantwoordelijk is voor de bouw van de woningen op hetzelfde terrein, liet vorig jaar beslag leggen op banktegoeden en bezittingen van Manderen. Die dreigde volgens Stadgenoot de gemaakte overeenkomsten over de koop niet langer te erkennen.

De twee partijen ontmoeten elkaar 27 oktober in de rechtszaal om hun conflict te bespreken.


Foto bij: Stadsdeel verrast over bouwplannen Westermoskee  (foto: DAG)