Giel Beelen opent scholenproject Dance4Life

Redactie
Dj Giel Beelen verzorgt maandagochtend 15 september om 9.10 uur de aftrap van Schools4Life. Met dit scholenproject van Dance4Life wordt aids onder de aandacht van jongeren gebracht.

In zijn ochtendprogramma op 3FM roept Beelen 40.000 deelnemende middelbare scholieren op om in actie te komen voor Dance4Life.

Vanaf dat moment gaan scholieren van zestig scholen aan de slag met online lesmateriaal. Ook zetten zij geldinzamelingsacties op. De opbrengst van Schools4Life gaat naar jongerenprojecten van Stop Aids Now!

Het scholenproject sluit af op 29 november met een groot evenement in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens die happening dansen ruim tienduizend scholieren in Nederland tegelijkertijd met nog eens tienduizenden leeftijdsgenoten in negentien andere landen. Een live satellietverbinding zal een groot deel van de dansende jongeren over de hele wereld met elkaar verbinden.

Dance4Life is een internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Wereldwijd leven ruim 33 miljoen mensen met deze ziekte en dagelijks sterven duizenden mensen aan de gevolgen van aids.

De helft van alle nieuwe infecties vindt plaats bij mensen jonger dan 25 jaar. Dance4Life inspireert daarom juist deze generatie om in actie te komen. Het van oorsprong Nederlandse initiatief wordt inmiddels in twintig landen uitgevoerd.