Tweeënhalf jaar cel voor verkrachting tiener

Redactie

Een 21-jarige man uit Leiden is donderdag veroordeeld tot tweeënhalf jaar cel met tbs voor het verkrachten en beroven van een 19-jarige vrouw. De man werd door de rechtbank in Den Haag ook schuldig bevonden aan drie pogingen tot verkrachting of aanranding en een gewelddadige beroving. De uitspraak was conform de eis van het Openbaar Ministerie. De verdachte had bekend.

De verkrachting zorgde in mei vorig jaar volgens de rechtbank voor veel onrust onder de Leidse bevolking. Het slachtoffer werd verkracht op een groenstrook langs de stadspoort Zijlpoort. Ze werd onder de poort van haar fiets getrokken en misbruikt. Een andere verdachte ging ervandoor met de fiets en haar tas. Ook hij is opgepakt en heeft bekend.

Ondanks aandacht op landelijke en regionale televisiezenders tastte justitie lange tijd in het duister. De zaak kwam aan het rollen toen de Leidenaar in januari werd opgepakt voor een gewelddadige beroving. In die zaak werd DNA-onderzoek gedaan omdat de man ontkende. Vervolgens bleek hij ook met de verkrachting bij de Zijlpoort te maken te hebben.