OS: Hockeysters winnen ook laatste groepsduel

Redactie

De Nederlandse hockeysters hebben de groepsfase op de Olympische Spelen in stijl afgesloten. De ploeg van Marc Lammers, die zich zaterdag al had verzekerd van een plaats in de halve finale, won ook het vijfde en laatste groepsduel. Door treffers van Maartje Paumen en Ellen Hoog werd Spanje met 2-0 verslagen.

Nederland spande zich tegen het al uitgeschakelde Spanje niet bovenmatig in, maar kwam desondanks geen moment in de problemen. Dankzij Maartje Paumen, die al voor de achtste keer dit toernooi een strafcorner verzilverde, kon zelfs met een voorsprong de kleedkamer worden opgezocht. In de tweede helft liet Marilyn Agliotti namens Nederland twee uitstekende kansen liggen, maar met een handig passje stelde ze een minuut voor tijd wel Ellen Hoog in staat om voor de 2-0 te zorgen.

Door de overwinning is Nederland verzekerd van de eerste plaats in de poule A. Daardoor ontloopt het in de halve finale regerend olympisch kampioen Duitsland en wordt overmorgen Argentinië de volgende tegenstander - tenzij het nog puntloze Nieuw-Zeeland voor een wonder zorgt door dat land met 8-0 te kloppen. Duitsland speelt tegen China of Australië.

Voor meer nieuws over de Spelen kijk je op de olympische subsite!