'Musharraf krijgt 2 dagen de tijd'

Michel (OA)

De grootste regeringspartij in Pakistan, PPP, geeft president Musharraf twee dagen de tijd om af te treden. Doet hij dit niet, dan gaat het parlement over tot stemmen als het aan de coalitiepartijen ligt. Musharraf weigert uit eigen beweging te vertrekken.

Pervez Musharraf heeft zich met een aantal zaken uiterst ongeliefd gemaakt bij zijn tegenstanders en delen van de bevolking. Zo is Pakistan sinds het aantreden van Musharraf in 1999 al bondgenoot van de Verenigde Staten. Volgens velen is het geweld, door de strijd tegen het terrorisme, sinds die tijd alleen maar toegenomen.

Een tweede punt van onenigheid heeft te maken met het al dan niet rehabiliteren van een aantal rechters. Musharraf heeft er voor gezorgd dat de rechters uit hun functie zijn gezet; zijn tegenstanders willen echer dat de rechters weer op hun oude positie terugkeren.

Eerder deze week kwam de Pakistaanse krant Daily Times met het bericht dat Musharraf afgelopen donderdag zou aftreden. In ruil daarvoor werd hem beloofd dat er zou worden afgezien van strafvervolging. Het bericht werd door een woordvoerder van de president direct ontkend.