OS: Zuid-Korea lastig voor hockeyploeg

Redactie

De Nederlandse hockeysters hebben dinsdag ook de tweede groepswedstrijd bij de Olympische Spelen in Peking gewonnen. Dat ging echter met heel wat meer moeite dan zondag tegen Zuid-Afrika (6-0). De ploeg van bondscoach Marc Lammers won uiteindelijk op karakter van het meer dan lastige Zuid-Korea: 3-2.

Voor Nederland scoorde Maartje Paumen twee keer uit strafcorners (1-0 en 3-2). Janneke Schopman (2-1) trof eveneens doel uit een deels mislukte korte hoekslag. Oranje speelt donderdagochtend al om 08.30 uur (02.30 uur Nederlandse tijd) de derde wedstrijd tegen gastland China.

Zuid-Korea begon in Peking met een eervolle nederlaag tegen het sterke Australië (4-5). In dat openingsduel toonde de nummer tien van de wereldranglijst de fysieke kracht, de strijdlust en het scorende vermogen. Met deze drie kwaliteiten kreeg ook het gewaarschuwde Oranje te maken.

Dankzij treffers van Paumen en Schopman, beide uit strafcorners, nam de wereldkampioen in de eerste helft twee keer een voorsprong. Zuid-Korea liet zich niet ontmoedigen. Via twee treffers van aanvoerster Seon Ok Lee, een strafcorner en een strafbal, kwam de Aziatische ploeg weer op gelijke hoogte.

Uiteindelijk bleek de strafcorner van Paumen, die tegen Zuid-Afrika ook al twee keer scoorde, doorslaggevend. Een kwartier voor tijd sleepte de vleugelverdedigster haar ploeg naar de derde voorsprong. En die stond Oranje niet meer af.