Feyenoord wil geen 'bommen-shirt' in De Kuip

Rob (R@b)

Ajax-fans die op 21 september naar de Rotterdamse Kuip gaan voor de klassieker tegen Feyenoord, mogen geen T-shirts met een afbeelding van het nazi-bombardement op Rotterdam uit de Tweede Wereldoorlog dragen. Feyenoord eist dat Ajax de shirts zelf van haar supporters afpakt, voordat ze naar de havenstad afreizen. ''Wij betreuren zulke uitingen, die kwetsend zijn. Zulke T-shirts willen wij absoluut niet in ons stadion hebben'', aldus de verklaring van de Rotterdammers.

Feyenoord staat alleen toe dat supporters spandoeken, vlaggen en shirts bij zich hebben om de eigen club aan te moedigen. De Ajax-aanhang wordt altijd al bij de Arena gefouilleerd om opstoppingen bij De Kuip te voorkomen.  Daar moet Ajax de shirts al afpakken, vinden de Rotterdammers.

De gewraakte T-shirts zijn te koop via internet. Vorig seizoen hing er tijdens Ajax-Feyenoord in de Arena een spandoek met dezelfde afbeelding, met daaronder de tekst ‘Bloody Sunday’.  Dit tot groot ongenoegen van Feyenoorders, maar ook veel Ajax-aanhangers waardeerden het niet, zegt Eric van Dorp van de supportersvereniging Feyenoord.

Drie jaar geleden wilde een deel van harde kern van de Feyenoord-supporters een Palestijns voetbalshirt dragen in de Arena. Feyenoord verbood dat en bij fouillering werden enkele  shirts in beslag genomen.

Aanvulling:  Ajax heeft in een verklaring op haar website afstand genomen van ''deze ongepaste uiting''.  De club betreurt het dat deze T-shirts in omloop zijn gebracht. Personen bij wie het T-shirt bij Ajax-wedstrijden wordt aangetroffen, wordt de toegang tot het stadion (bij thuiswedstrijden) en de bus of trein (bij uitwedstrijden) geweigerd.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport