Ex-tienerhoertje Christiane F. spuit weer

SunChaser
's Werelds bekendste verslaafde kinderhoertje Christiane F. heeft de drugs nog steeds niet afgezworen. Onlangs viel de inmiddels 46-jarige Duitse weer terug in drank en heroïne. Haar terugval heeft ook een Nederlands tintje want het gebeurde in onze hoofdstad Amsterdam. Ze lag een week ongewassen in bed en keek niet meer om naar haar zoon.

Wereldberoemd werd Christiane Felscherinow dankzij een boek en een indrukwekkende film waar Heroes van David Bowie een belangrijke rol speelde. Op haar veertiende raakte Christiane F. verslaafd aan heroïne en ging tippelen in de kinderzone van het Berlijnse station Bahnhof Zoo. Ze wist uiteindelijk aan het leven te ontsnappen door af te kicken. En hoewel ze ook na de film weer terugviel in haar oude gedrag zo nu en dan leefde ze de laatste jaren op methadon.

De zaak kwam aan het rollen toen haar vriend en medejunk de media belde. 34 jaar na haar eerste ervaring met drugs is de Duitse weer terug bij af. Christiane hield overigens een half miljoen D-mark over aan de film en het boek en jaarlijks toucheert ze nog steeds een 20.000 euro aan royalties. Haar zoon is inmiddels overgedragen aan de kinderbescherming. Christiane zelf is weer verdwenen in de drugsscene van Berlijn.



Trailer van de film, nog steeds op DVD te krijgen.