Cameron Diaz bestbetaalde Hollywood-actrice

Redactie

Cameron Diaz is al jaren een van de meest gevraagde actrices in Hollywood. In een jaar tijd streek de filmster naar schatting meer dan 33 miljoen euro op, blijkt uit een onderzoek van Forbes. Het Amerikaanse zakenblad rekende uit hoeveel de bestbetaalde actrices verdienden van juni vorig jaar tot en met mei dit jaar.

Keira Knightley moet het met heel wat minder doen dan Diaz en komt met 21 miljoen euro op de tweede plaats van de ranglijst. De Britse actrice wordt gevolgd door Jennifer Aniston, die bijna achttien miljoen euro verdiende. Reese Witherspoon en Gwyneth Paltrow staan op een gedeelde vierde plaats. De actrices sleepten ieder ruim zestien miljoen euro binnen.

In de rest van de top 10 staan actrices als Jodie Foster, Meryl Streep en Angelina Jolie. In het totaal verdienden de tien bestbetaalde actrices in een jaar ruim 162 miljoen euro. Dat is zeven miljoen euro meer dan de tien bestbetaalde acteurs. Forbes maakte onlangs bekend dat Will Smith van alle Hollywoodacteurs het meeste waard is. Hij heeft in een jaar tijd naar schatting vijftig miljoen euro bijgeschreven gekregen op zijn bankrekening.

Cameron Diaz