Jan en Yolanthe gaan vis verkopen

Djeez

Wie de paling van Jan Smit wil proeven of zijn vriendin Yolanthe wil aanhoren als viswijf, moet binnenkort in Raamsdonkveer zijn. Het showbizzkoppel zal daar namelijk aan het werk zijn in de viskraam van Volendammer Jan Karregat.

Karregat kreeg het populaire duo zover door een weddenschap van hen te winnen. "Jan is al 22 jaar mijn buurjongen. Ik ken hem al zijn hele leven. Naast visboer ben ik ook voetbal- en schaatstrainer en zodoende sporten Jan en ik geregeld samen. Laatst waren we aan het skeeleren, toen ik hem vroeg of het klopte dat zijn stemgeluid wat hoger was geworden de laatste tijd. 'Dat klopt', bevestigde hij, waarop ik beweerde dat hij toch vast nog niet zo hoog kon zingen als ik. Bij thuiskomst vertelde Jan dat aan Yolanthe, die spontaan riep dat ze me zou komen helpen in mijn kraam, als ik Jan zou verslaan. En zo geschiedde", vertelt Karregat triomfantelijk.

Om te bewijzen dat Karregat een hoge toon kan aanslaan, gingen ze met z'n allen naar een Volendamse geluidsstudio. De visboer, die net als bijna heel Volendam ook zingt, wist de weddenschap van Jan te winnen. "Ze konden er wel om lachen. Yolanthe wilde graag komen helpen en Jan komt gezellig mee. Inmiddels hebben we de planning zover dat ze óf de 23e óf de 30e naar Raamsdonksveer komen. Daar sta ik op zaterdag altijd met mijn viskraam. De precieze datum hangt af van de agenda van Jan."

Ondanks dat ze wegens hun drukke schema niet de hele dag kibbelingen gaan bakken, is Karregat er honderd procent van overtuigd dat het stel inderdaad zijn vis gaan aanprijzen. "Ik vertrouw daar volledig op. Het is een leuk stel, lekker normaal gebleven. Zodra de definitieve datum bekend is, komt die in mijn kraam te hangen."


Als de morgen is gekomen, verkoopt hij vis