L'Oréal: niet geknoeid met huid Beyoncé

Redactie
L'Oréal ontkent iets te hebben veranderd aan de huidskleur van zangeres Beyoncé op reclamefoto's voor een haarkleuringsproduct. De Amerikaanse website TMZ plaatste  gisteren twijfels bij de echtheid van de teint van Beyoncé en publiceerde vergelijkend fotomateriaal waarop haar huid veel donkerder is.

"De relatie die wij met Beyoncé hebben, staat bij ons hoog in het vaandel en het is pertinent onwaar dat L'Oréal iets heeft veranderd aan haar huidskleur", stelde de cosmeticagigant in een verklaring. Een woordvoerder van de 26-jarige zangeres wilde niet reageren en verwees naar de verklaring van L'Oréal.

Mocht blijken dat de huidskleur van Beyoncé inderdaad met opzet lichter is gemaakt op de foto, zou dat voor beroering kunnen zorgen in de Verenigde Staten. Dergelijke kwesties liggen daar gevoelig. De twee pagina's brede advertentie voor haarkleuringsproduct Feria is te zien in de septemberedities van de bladen Elle, Allure en Essence in de Verenigde Staten en ligt er nu in de winkel. Beyoncé is te zien met wapperend roodachtig haar met highlights. De r&b-zangeres is sinds 2001 een van de gezichten van het cosmeticamerk. Andere sterren die ook de producten van L'Oréal aan de man proberen te brengen zijn Scarlett Johansson, Milla Jovovich en Eva Longoria.

Bekijk hier het verschil!