Tiener schiet met balletjespistool in Almere

Redactie
Een 42-jarige man uit Almere Buiten en zijn tienerzoon zijn gisteren opgepakt nadat zoonlief met een balletjespistool gericht op mensen had geschoten. Een balletjespistool vuurt geen kogels af maar plastic balletjes die blauwe plekken kunnen opleveren. De vader wilde verhinderen dat een slachtoffer zijn 16-jarige zoon in de kraag greep en kroop vervolgens dronken achter het stuur.

Het tafereel speelde zich rond 21.45 uur af aan de Kotterbosweg in de woonplaats van de mannen. Na een woordenwisseling probeerden vader en zoon weg te rijden, waarna het slachtoffer verhaal kwam halen en met zijn fiets de weg wilde blokkeren. Zowel auto als fiets raakte beschadigd toen de Almeerder zich daar niets van aantrok en wegreed.

De opgetrommelde politie zette de auto in Almere Buiten aan de kant en stelde vast dat de vader te diep in het glaasje had gekeken. De man is aangehouden voor rijden onder invloed, zijn zoon voor bedreiging en overtreding van de Wet wapens en munitie. De politie laat vandaag weten dat ze nog vastzitten.