OV-chipproef naar Amsterdam

Redactie
De proef met de ov-chipkaart op het treintraject tussen Rotterdam Centraal en Hoek van Holland Strand (de Hoekse Lijn) zit er over tien dagen op. Op 15 augustus gaan de poortjes open en zijn de in- en uitcheckpalen buiten werking. Het stokje wordt overgenomen door de Flevolijn, zo heeft een woordvoerder van de NS gezegd.

Volgens de NS heeft het spoorbedrijf veel geleerd van de proef in Rotterdam die in 2006 van start ging. Voor de proef op de Flevolijn wordt dan ook nieuwe apparatuur en software gebruikt. Het systeem moet begin 2009 operationeel zijn op de lijn tussen Amsterdam-Zuid en Lelystad.

Treinreizigers moeten vanaf 15 augustus op het traject tussen Rotterdam CS en Hoek van Holland weer voor hun ritten betalen met papieren kaartjes, abonnement of strippenkaart. Wie nog saldo op de ov-chipkaart heeft staan, kan dat in de metro gebruiken of tot 1 oktober terugkrijgen bij de servicepunten van de NS op station Rotterdam CS of Schiedam centrum. De NS gaat er vanuit dat vanaf medio 2009 landelijk kan worden gereisd met de ov-chipkaart.