Roermondse buurt eist vertrek vermeende pedofiel

Redactie
Inwoners van de Roermondse Planetenbuurt eisen in een gisteravond opgestelde petitie aan burgemeester Henk van Beers en woningcorporatie Wonen Zuid het vertrek van een inwoner van hun wijk. De 44-jarige man werd vorige week op een camping in Helden gearresteerd op verdenking van het plegen van ontucht met minderjarige jongens.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond bevestigde gisteren dat de man in voorarrest zit. Hij zou volgens de buurtbewoners al eerder tot dertien maanden cel zijn veroordeeld wegens pedofilie, maar dat wil het OM bevestigen noch ontkennen.

Buurtbewoners beweren dat de man naar Roermond is verhuisd omdat de grond hem in zijn vorige woonplaats in Gelderland te heet onder de voeten werd. Hij vestigde zich onder een andere naam samen met zijn vrouw en 8-jarig dochtertje in de kinderrijke Planetenbuurt waar hij een woning kreeg toegewezen.

De buurtbewoners willen van de overheid en de corporatie weten waarom de verdachte uitgerekend in een sociaal kwetsbare buurt met veel kinderen werd geplaatst. Een delegatie uit de wijk zal vandaag de petitie met handtekeningen aanbieden aan de corporatie en de burgemeester.

Bij het benaderen van jonge jongens op de camping in Helden zou de man de afgelopen weken gebruik hebben gemaakt van een al dan niet vervalste politiepas. De ouders van vijf kinderen op die camping hebben aangifte wegens aanranding en ontucht tegen hem gedaan.