Sjeik stuurt Lamborghini naar Londen voor beurtje

Djeez

Een sjeik uit het oliestaatje Qatar heeft zich de woede op de hals gehaald van een groepje milieu-activisten. De rijke stinkerd heeft namelijk de olie van zijn Lamborghini laten verversen. Niet gewoon bij een lokale garage, maar bij een garage in Londen. De peperdure sportauto is hiervoor speciaal met het vliegtuig naar Engeland gevlogen.

Samen met de terugreis had de Lambo een vliegreisje gemaakt van zo'n 20.000 kilometer. Absurd, zo vinden de milieu-activisten. "Het is al erg genoeg dat hij met een Lamborghini rijdt, maar die dan ook nog duizenden kilometers laten vliegen voor een onderhoud, dat drijft klimaatbeschadigend gedrag tot nieuwe hoogten", vindt Tony Bosworth van Friends of the Earth.

Het weekendje Londen voor de Lamborghini Murcielago kostte de sjeik een flinke duit. Dertigduizend euro's om precies te zijn. Vrijdag kwam de supercar met een vliegtuig van Qatar Airways aan op een Londense luchthaven, en maandag werd hij weer retour gestuurd.

Zijn vrienden van de Lamborghiniclub zijn het roerend met de excentrieke rijkaard eens. "Als hij zijn auto op die manier de beste zorgen wil geven, dan is dat zijn beslissing", laat David Price van de Lamborghini Club Great Britain weten.

Volgens een woordvoerder van Lamborghini Groot-Brittannië is het in de oliestaten een eer als je je sportwagen in Londen laat onderhouden. De sjeik let echter wel op de kleintjes. Zijn Murcielago is namelijk niet in onderhoud geweest bij een Lamborghinidealer.

 

Lamborghini
"Van een oud vrouwtje geweest. Altijd binnen gestaan..."