'Vrouwentaxi niet discriminerend'

Michel (OA)

Een klacht die was ingediend tegen de vrouwentaxi, vanwege het discriminerende karakter, is vandaag door de Commissie Gelijke Behandeling ongegrond verklaard. Volgens de Commissie was de klacht niet voldoende geformuleerd en daardoor te licht om tot een uitspraak te komen.

De Brabantse afdeling van de Rotterdamse Anti Discriminatie Actie Raad (RADAR) had in januari van dit jaar een klacht ingediend tegen de vrouwentaxi, omdat mannen niet in aanmerking komen om chauffeur op de taxi te worden, of om als passagier te worden vervoerd. Zij vroegen de commissie om een oordeel te geven over de formule. Het oordeel luidde dat er voor zowel chauffeurs als passagiers voldoende alternatieven zijn in Tilburg. Daarnaast wordt er meteen een gewone taxi opgeroepen als blijkt dat het om een mannelijke passagier gaat.

De vrouwentaxi, die bekend staat als Pink Lady Cab, is eind vorig jaar in het leven geroepen door het echtpaar Scholten dat leiding geeft aan de Stationstaxi. Er rijden in Tilburg twee taxi's met een roze dak rond die overdag en tijdens uitgaansavonden actief zijn.