Dikke vrouwen niet welkom in nachtclub

Djeez

Enkele stevige dames zijn woedend op een Engelse nachtclub. Met de woorden "Ga weg en verlies wat gewicht" werd hen duidelijk gemaakt dat ze de nachtclub niet in mochten.

De dikke dames waren zo kwaad, dat de politie eraan te pas moest komen om de gemoederen te bedaren. Het akkefietje is de Havana Night Club in Jersey op veel kritiek komen te staan.

"Ik walg ervan", zegt een 23-jarige Georgina Mason, een van de geweerde bezoeksters. "We waren met vijf of zes personen toen we daar zaterdagavond arriveerden. De uitsmijters zeiden ons dat ze ons niet konden binnenlaten omdat we te breed waren. Ik vertelde hen dat ze niet belachelijk moesten doen en vroeg een gesprek met de bedrijfsleider. Die durfde me niet rechtstreeks aan te kijken, maar zei dat hij te veel klachten had gekregen over dikke mensen. Die kosten hem te veel klanten."

Ongeveer twintig vrouwen hebben hun beklag gedaan bij de politie en hebben op Facebook, het Engelse equivalent van Hyves, een actiegroep opgericht om deze ongelijkheid aan te klagen. Martin Sayers, bedrijfsleider van de bewuste nachtclub, heeft zijn beslissing inmiddels teruggedraaid. Toch wil hij zich nog verdedigen. "We krijgen hier veel volk over de vloer dat ik toch zwaarlijvig zou noemen. En we kregen klachten. Het spijt me zeer, maar de zaken gaan niet goed en ik probeerde mijn zaak te beschermen. En als het zwaarlijvigheid onder de aandacht brengt, is dat toch alleen goed nieuws? Ik heb zelf wat overgewicht, ik deed het niet om hen te kwetsen. Ze zijn weer welkom", aldus Sayers.

 

Dikkerds
De dames snappen er helemaal niks van