Man opgepakt voor een maand lang opsluiten ex

Redactie
De politie heeft dinsdag een 31-jarige Ossenaar opgepakt voor het gijzelen van zijn ex-vriendin. Hij zou haar een maand lang hebben vastgehouden. Een 23-jarige man uit Heesch is opgepakt voor medeplichtigheid.

Het 22-jarige slachtoffer uit Heeswijk-Dinther deed volgens de politie in mei aangifte omdat de Ossenaar haar zou hebben geslagen. Ze zat daarom in een blijf-van-mijn-lijfhuis. Toen ze op 23 mei over de Hooghei in Berlicum fietste, zouden de twee mannen haar een auto hebben ingesleurd.

De mannen hielden haar vast in een chalet op camping De Wildhorst in haar woonplaats. Ze zou hier door de Ossenaar zijn mishandeld, waarbij ze verschillende blauwe plekken opliep. Op 24 juni wist ze te ontkomen, waarop ze de politie waarschuwde.

Een eerste poging om de verdachten aan te houden, mislukte. Dinsdagavond probeerde de politie het opnieuw met onder meer een diensthond. Beide verdachten werden opgepakt.

In het chalet van de hoofdverdachte vonden de agenten onder meer amfetamine, drie motoren, een quad, twee minibikes en zeventien beschermde vogels. De politie vermoedt dat de voertuigen en de vogels zijn gestolen.