Acteur Carol van Herwijnen overleden

Redactie

Acteur Carol van Herwijnen is maandag op 67-jarige leeftijd plotseling overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie woensdag meegedeeld.

Van Herwijnen werd bekend door een groot aantal films en toneel- en televisieprodukties. Hij won een Louis d'Or in 1988. Deze zomer was Van Herwijnen te zien in een toneelproductie op De Parade, Boullabaisse. Woendag verscheen in de Volkskrant nog een positive recensie van het toneelstuk en het spel van Van Herwijnen.

In 1965 deed de acteur eindexamen aan de Toneelschool in Amsterdam met onder anderen Jeroen Krabbé en Sjoukje Hooymaaijer. In 1966 won Van Herwijnen het I.C.C. Concours.

Decennia lang was de Amsterdammer vervolgens te zien op het toneel. Hij vertolkte onder meer stukken van Shakespeare, Brecht, Tsjechov en Sartre. Sinds 1968 was het gezicht van de in Laren geboren acteur ook regelmatig te zien op de televisie. Hij speelde in bekende series als: Kunt u Mij de Weg naar Hamelen vertellen, meneer?, Floris, Otje, Baantjer en Flikken Maastricht. Ook werkte Van Herwijnen mee aan films waarvan Still Smoking, een Engelse cultfilm, een van de bekendste was.

De acteur overleed maandag in zijn woning in Amsterdam.


Carol van Herwijnen (21 juni 1941 - 7 juli 2008)