Dode na gasexplosie en brand in flat

Redactie

Een 28-jarige man uit Roermond is woensdagmiddag overleden aan de verwondingen die hij 's ochtends had opgelopen bij een gasexplosie in zijn woning. Dat liet de politie weten.

De ontploffing vond rond half elf plaats in het appartement van het slachtoffer en werd gevolgd door een hevige uitslaande brand. De man werd door de explosie de woning op drie hoog uitgeblazen en kwam hard op straat terecht. Hij liep daarbij ernstige hoofd- en brandwonden op. Hij overleed later in het academisch ziekenhuis in Maastricht.

Bewoners en getuigen zijn opgevangen in het naastgelegen theaterhotel De Oranjerie. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld. De brandweer heeft alle twaalf appartementen ontruimd. Het gaat daarbij om 22 bewoners.

Behalve het zwaargewonde slachtoffer bleef iedereen ongedeerd. Als gevolg van de explosie raakten enkele wanden van het flatgebouw ontzet. De bewoners mogen voorlopig niet terug naar hun woningen, omdat de bouwconstructie van de flat uit de jaren '70 een klap heeft opgelopen. "Het is onverantwoord om mensen terug te laten keren", zei burgemeester Henk van Beers woensdag.

De bewoners mochten onder begeleiding van de brandweer woensdagmiddag nog wel spulletjes uit hun appartement halen. Zij zijn ondergebracht in het hotel van de Oranjerie. Een aannemer spijkert de flat dicht en zorgt voor bewaking.