Amsterdam lanceert site met gezochte overvallers

Redactie
De Amsterdamse politie heeft een website gelanceerd waarop videobeelden en foto's staan van overvallers. Het korps hoopt dat de daders die op overvallersgezocht.nl staan worden herkend en er tips binnen komen. De site is deze week de lucht ingegaan. De beelden zijn gemaakt door bewakingscamera's.

Het publiceren van foto's van beruchte overvallers gebeurde incidenteel al. De website kan worden gezien als een non-stop geactualiseerde versie van de bekende opsporingsprogramma's die meestal maar een keer per week worden uitgezonden, stelt de politie. De hoop is dat ondernemers en burgers meer betrokken raken bij de aanpak van overvallen.

Eerder dit jaar zette de politie al extra middelen in om verdachten van overvallen aan te houden. Zo werden bewakingscamera's in supermarktketen Dirk van den Broek rechtstreeks aangesloten op de politiemeldkamer en worden geldzakken steeds vaker voorzien van een traceerbaar zendertje.

Vorig jaar was sprake van een volgens korpschef Bernard Welten schokkende stijging van het aantal overvallen op winkels in Amsterdam. Die was reden voor het nieuwe pakket maatregelen.