Toekomst Top Gear aan zijden draadje

Djeez

De toekomst van Top Gear is in gevaar gekomen. De makers van het razend populaire autoprogramma hebben ruzie gekregen over hun salaris.

De immer zwijgende testcoureur The Stig houdt zoals gewoonlijk zijn mond, maar de kleine Richard Hammond en de langharige James May pikken het niet langer. Collega Jeremy Clarkson vangt namelijk veel meer geld voor het programma. En dat zet kwaad bloed onder de andere twee presentatoren.

Clarkson krijgt namelijk jaarlijks maar liefst 1 miljoen pond op zijn bankrekening bijgeschreven van de BBC. Zijn boeken, dvd's en krantencolumns waren vorig jaar zelfs nog goed voor bijna het dubbele. Hammond en May vangen per aflevering van Top Gear 'slechts' een schamele 15.000 pond. Veel te weinig vindt Hammond, die zijn populariteit zag stijgen na zijn bijna dodelijke crash van twee jaar geleden. Ook May wil meer, sinds hij ook goed boert als co-presentator van een wijnprogramma.

Fans hoeven nog niet bang te zijn dat ze binnenkort verstoken blijven van het autoprogramma. Het nieuwe seizoen is namelijk al op band vastgelegd en klaar voor uitzending. Hammond en May weigeren echter een nieuw contract te ondertekenen.

De BBC houdt voorlopig de poot stijf. De Britse omroep is namelijk van mening dat het duo minder waardevol is dan de populaire Clarkson. De onderhandelingen zitten dan ook muurvast. Plannen voor een volgende reeks afleveringen zijn voorlopig op een laag pitje gezet.

 


Deze crash kostte Hammond bijna zijn kop. Hij wil nu loon naar werken