Vrouw van 70 bevalt van tweeling

Djeez

Groot feest voor een stel uit India. De vrouw des huizes heeft namelijk het leven geschonken aan een kerngezonde tweeling. Op zich totaal niet nieuwswaardig, ware het niet dat de kersverse moeder van een zoon en dochter al zeventig jaar oud is.

Helaas voor haar heeft de vrouw geen geboortebewijs. Mocht ze alsnog kunnen bewijzen dat ze inderdaad al zeventig jaar is, dan is zij de oudste moeder ter wereld. Dit record staat nu nog op naam van een Spaanse vrouw, die twee jaar geleden beviel van een tweeling. De Spaanse was destijds 67 jaar.

De Indiase tweeling is niet op de natuurlijke weg tot stand gekomen. De vrouw verkocht samen met haar 77-jarige man hun hele hebben en houden om een ivf-behandeling te kunnen lappen. 

Toch was de behandeling geen wanhoopsdaad, want het bejaarde stel was sowieso niet kinderloos gebleven. De vrouw heeft namelijk al twee dochters en vijf kleinkinderen.Toch bleven ze stug doorgaan om maar een zoon op de wereld te zetten. Een jongen heeft in India namelijk veel meer waarde, omdat hij voor het huwelijk een bruidsschat krijgt en hij op het land kan werken.