Verzoek om niet te vloeken eindigt in moord

Feronia (Feronia_)

In Engeland is gisteren een oud-soldaat overleden aan verwondingen die hij jongstleden zaterdag had opgelopen bij het sussen van een opstootje in een bus. De 23-jarige man, die eerder was gearresteerd op verdenking van het toebrengen van lichamelijk letsel, wordt nu aangeklaagd voor moord.

De 60-jarige Stan Dixon was samen met zijn vrouw op weg naar huis toen hij in de bus opstond om een opstootje te sussen. Hij probeerde twee mannen en een vrouw tot kalmte te manen en vroeg vervolgens ook aan de twee mannen of zij niet wilden vloeken in het bijzijn van de vrouw. Het was voor de relschoppers aanleiding om Dixon en zijn vrouw lastig te vallen.

Ondanks het feit dat de Dixons besloten een halte eerder uit te stappen om de zaak niet op de spits te drijven, had dit naar nu blijkt fatale gevolgen voor de oud-soldaat. Staande in de deuropening werd Dixon volgens getuigen door de twee relschoppers in de rug geduwd, waarna hij voorover uit de bus viel. Dixon werd per ambulance met ernstige hoofdwonden naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij gisteren overleed.

Vrienden omschrijven Stan Dixon als een man met traditionele normen en waarden. Een lieve man die altijd probeerde 'goed' te doen. "Het verbaast me niet dat hij iemand vroeg om niet in het openbaar te vloeken", zei zijn buurman. "Stan is een ouderwetse man met traditionele normen en waarden, het is precies een actie die ik van hem had verwacht, in plaats van gaan zitten en net doen alsof er niets aan de hand is."