Rotterdam verwelkomt cruiseschip Eurodam

Erwin (Remote)

De Eurodam, het nieuwe cruiseschip van de Holland America Line (HAL), is vanochtend onder grote belangstelling de Rotterdamse havens binnengevaren. Volgens een woordvoerder van het bedrijf stonden er duizenden mensen aan de kade om het 290 meter lange cruiseschip te bewonderen.

Het cruiseschip vertrok gisteren uit Southampton en kwam vanochtend eerder dan verwacht, rond 8.30 uur, aan bij Hoek van Holland. De Eurodam kwam achteruit de Rotterdamse havens binnen, omdat schepen volgens zeemanstraditie met de neus richting de zee in de haven moeten liggen. Het schip draaide in de Waalhaven omdat het bij de aanlegplaats niet kon keren.

Fotografen uit heel het land kwamen richting de havens om de Eurodam vast te leggen. Marcel Coster uit IJmuiden was vanochtend de eerste die langs de waterkant stond bij de Rozenburgse landtong: "Kan ik mooi een ideale plek vinden om de Eurodam goed te fotograferen. Dit soort foto’s maak ik als hobby en reis ervoor door het hele land. Ik ben vanochtend om zes uur van huis vertrokken."

De Eurodam vertrekt vanmiddag om een tochtje over de Noordzee te maken. Morgenochtend keert het schip terug en dinsdagmiddag zal Koningin Beatrix het schip dopen. Woensdag vaart de Eurodam naar Kopenhagen, waar zaterdag de eerste cruise zal beginnen. FOK!fotograaf Peter de Hoog stond ook op de kade in Rotterdam en maakte deze foto's.

 

Peter de Hoog

 

 

Peter de Hoog

 

 

Peter de Hoog

 

Peter de Hoog

 

Peter de Hoog

 

 

Peter de Hoog

 

 

Peter de Hoog