Ontvoerde Belg opgedoken in Nederland

Redactie
Een Belg die maandag werd ontvoerd, is gezond en wel teruggevonden in Nederland. Volgens de directeur van de politieregio Hasselt Luc Valkenborg gaf de man zondagochtend vanuit het Brabantse Baarle-Nassau telefonisch door dat hij is vrijgelaten, waarna hij contact opnam met de politie. Hij wordt zondagmiddag ondervraagd door de Belgische politie.

De toedracht van de ontvoering is nog onduidelijk. De directeur zegt in het belang van het onderzoek niet meer informatie te kunnen geven.

De 46-jarige Turkse man uit het Belgische Zonhoven werd volgens de politie door drie gemaskerde en gewapende mannen ontvoerd toen hij in zijn garage aan het werk was. De ontvoerders gingen ervandoor in een wagen met Duitse kentekenplaten. Een paar kilometer verderop werd de wagen op een carpoolparking in Houthalen in brand gestoken, waarna het slachtoffer en de daders spoorloos bleven.

De Brabantse politie zegt van niets te weten. "We zijn deze ochtend alleen gebeld door een familie waar een verwarde man in ondergoed aanbelde. Hij sprak gebrekkig Nederlands en zij maakten daaruit op dat hij die ochtend was overvallen bij landgoed Scharluinen. Hij wilde alleen met zijn familie in België of Nederland bellen, maar niet met de politie." De familie zag de man aan voor een Roemeen.