Anwar weer beschuldigd van seks met man

Redactie

De Maleisische oppositieleider Anwar Ibrahim is er zaterdag van beschuldigd seks te hebben gehad met een mannelijke medewerker. Tien jaar geleden werd hij op grond van dezelfde beschuldiging afgezet als vice-premier en tot een gevangenisstraf veroordeeld. Hij kwam in 2004 vrij.

Anwar wees de beschuldiging van de hand en zei dat die slechts is bedoeld om te verhinderen dat hij een politieke comeback maakt. Op seks tussen mannen staat in Maleisië vijftien jaar gevangenisstraf.

Volgens de politie deed een man zaterdag aangifte tegen Anwar. De politie zei de aangifte te onderzoeken, maar niet direct van plan te zijn Anwar te arresteren.

In maart haalde de oppositie bij de parlementsverkiezingen een klinkende overwinning. Het Nationaal Front van premier Abdullah Ahmad Badawi verloor in vijf van de dertien staten van het door Anwar geleide oppositieverbond, maar kon wel blijven regeren. Anwar zegt inmiddels zoveel parlementsleden van het Nationaal Verbond bereid te hebben gevonden om over te stappen naar de oppositie dat hij de regering ten val kan brengen.