Fietser botst tegen beer

Redactie

Het is opvallend. De afgelopen week hebben zich meerdere verkeersongevallen voorgedaan waarbij één van de partijen een beer betrof. Allereerst botste een motorrijder in Canada tegen een grizzlybeer op. Een paar dagen erna was het een fietser die in Colorado met zijn fiets tegen een beer aanknalde.

De fietser, Tim Egan (53) genaamd, is hierbij gewond geraakt (gebroken ribben en een aantal schaafwonden). De man kon de beer niet meer ontwijken nadat het dier plotseling de weg overstak, weet de 'Rocky Mountain News' te melden. Egan is maar wat blij dat hij het avontuur kan navertellen.

Volgens de Amerikaan had hij in een afdaling een vaart van zo'n zeventig kilometer per uur. De beer zou ongeveer twee meter groot zijn en dik tweehonderd kilo wegen. Na de crash vervolgde het dier gewoon zijn weg terwijl Egan nog op zijn fiets kon klimmen om zijn weg te vervolgen.

Het ongeluk in Canada heeft wel het leven gekost aan de zes jaar oude beer. Door regenval was de weg glad geworden. De motorrijder, brandweerman Ken Hauck, reed met ongeveer negentig kilometer per uur door het bos. Volgens hem stormde de beer plotseling uit het bos. Hauck zal naar verwachting zes maanden moeten herstellen van zijn verwondingen.