Gevangenen eisen meer seks

Veerle (Volpez)

In een gevangenis in Paraguay zijn gisteren de gedetineerden in opstand gekomen. Ze eisen verbeteringen in hun leefomstandigheden. Eén van de eisen is dat de gevangen meer seks willen. Om hun eisen ingewilligd te zien hebben de gedetineerden de gevangenisdirecteur en een aantal medewerkers gegijzeld.

In Paraguay hebben de gedetineerden recht op privé-ontmoetingen met hun partner. Deze mogen echter alleen overdag plaatsvinden, wanneer veel gedetineerden aan het werk zijn in onder meer het kledingatelier. Om hun vrouwen toch te kunnen ontmoeten eisen ze dat ze 's nachts ook bezoek mogen ontvangen. Een andere eis van de gevangenen is dat de cipiers hun niet langer mishandelen.

De opstand in de gevangenis is volgens de Paraguayaanse minister van Justitie, Derlis Osorio, na vier uur zonder bloedvergieten tot een einde gekomen. Of de eisen van de gevangen ingewilligd zijn of worden is nog niet bekend. Er is wel onderzoek toegezegd naar de vermeende mishandelingen van de gevangenen, meldden binnenlandse media.