Onderhandelingen streekvervoer hervat

Redactie

Werkgevers en werknemers zijn donderdagavond bij elkaar gekomen om een einde te maken aan het arbeidsconflict in het streekvervoer. Een woordvoerder van vakbond CNV heeft dit bevestigd. De onderhandelingen vinden plaats in hotel Jan Tabak in Bussum en kunnen volgens de woordvoerder nog de hele nacht gaan duren.

Donderdagmiddag maakte de vakbond FNV bekend dat de streekbussen na vrijdag in heel het land weer gaan rijden in de spits. Vanaf zaterdag rijden alle streekbussen weer tussen 07.00 en 09.00 uur en later op de dag tussen 16.00 en 19.00 uur. Buiten de spits om blijven de bussen voorlopig nog in de remise. De rechter in Groningen had al bepaald dat in de drie noordelijke provincies de actievoerende chauffeurs vanaf donderdag hun staking in de spitsuren op moesten schorten. Mochten de onderhandelingen op niets uitlopen, dan gaan volgens het CNV de geplande acties gewoon door.

Rover is blij met de onderhandelingen, omdat praten volgens de reizigersorganisatie de enige manier is om het conflict op te lossen.