EK: Arjen Robben ook niet tegen Frankrijk

Sjors (Sj0rSz)

Arjen Robben zal ook het EK-duel tegen Frankrijk aan zich voorbij moeten laten gaan. De aanvaller heeft zeven tot tien dagen nodig om te herstellen van een blessure aan zijn lies. Eerder werd al bekend gemaakt dat hij niet tegen Italië zou spelen.

De aanvaller van Real Madrid liep de kwetsuur zaterdagmiddag tijdens de training van Oranje op. "Toen hij een doelpoging waagde, schoot het ineens in zijn lies," liet Marco van Basten, bondscoach van het Nederlands Elftal, weten. "Arjen is vervolgens direct naar het ziekenhuis gegaan, waar gelukkig bleek dat er niets gescheurd was. Maar volgens de artsen gaat het zeven tot maximaal tien dagen duren, voordat hij weer kan voetballen."

Van Basten is wel blij met het feit dat Robben de komende dagen aan zijn conditie kan werken. "Arjen kan wel gewoon loopoefeningen doen, dus dat scheelt. We hopen dat hij de wind een beetje mee heeft in zijn herstelproces, zeker omdat hij specifieke kwaliteiten heeft. Hij is een belangrijke speler voor ons."

Robben nam zondag ook deel aan de training, maar beperkte zich tot het lopen van wat rondjes. Daarna werkte hij ook nog enkele rek- en strekoefeningen af. Maandagavond speelt het Nederlands Elftal de eerste wedstrijd van het EK voetbal tegen Italië. De plaats van handeling is het Stade de Suiss in Bern.

Voor meer EK-nieuws kijk je natuurlijk op de Euro 2008-site!