Twaalf mensen huis kwijt na brand Utrecht

Nina (funk_you)

De brand die gisteren woedde in het centrum van Utrecht, heeft er voor gezorgd dat zeker twaalf mensen hun huis kwijt zijn. De immense vuurzee verwoestte twee panden met meerdere woningen/appartementen. Vijf omliggende panden hebben zoveel rook en waterschade opgelopen, dat de achttien bewoners van die panden momenteel niet hun huis in kunnen.

Vanmorgen werd de brandweer opgeroepen om te komen nablussen. Een buurtbewoner zag rook uit het afgebrande pand komen, dat meldde de Utrechtse brandweer vanochtend. Er wordt geprobeerd een ruwe schatting te maken van hoe verwoestend de brand gisterenavond is geweest, maar concrete uitspraken blijven voorlopig nog uit.

Ruim 30 gedupeerde bewoners zijn gisterenavond opgevangen in Tivoli, nadat ze hun huis in vlammen zagen opgaan. Tivoli cancelde een concert om de mensen opvang te bieden. Een enkeling bracht de nacht door bij kennissen/familie. Het is nog onbekend wanneer de gedupeerden weer terug naar hun huis kunnen gaan. De brandweer tast in het duister over de oorzaak van de brand en gaat er vanuit dat de exacte oorzaak niet te achterhalen is.

Vanochtend waren veel ramptoeristen op de been om te zien wat de brand voor schade heeft aangericht. Het gebied is afgezet door de politie met hekken om zoveel mogelijk kijkers op afstand te houden. Het pand waar de brand is begonnen is het meest verwoest; alleen de gevel staat nog recht. Achter de gevel zijn delen van de woning ingestort. In de panden woonden vooral studenten.

 

SHE

 

SHE
Foto's: SHE