'Grote aanslag Pakistan verijdeld'

Redactie

De Pakistaanse politie zegt met de inbeslagname van drie voertuigen met in totaal duizend kilo aan explosieven mogelijk een grote terroristische aanslag te hebben voorkomen. De auto's werden donderdagavond gevonden in de stad Rawalpindi. De politie zegt enkele arrestaties te hebben verricht.

In deze stad, niet ver van de hoofdstad Islamabad, is het hoofdkwartier van het leger gevestigd en staat tevens het paleis van president Pervez Musharraf. Pakistaanse veiligheidsfunctionarissen zeiden vrijdag dat er zes mensen zijn opgepakt, van wie er drie van plan zouden zijn geweest om zelfmoordaanslagen te plegen op 'gevoelige installaties'. De verdachten worden door civiele en militaire autoriteiten verhoord.

In Islamabad vielen maandag zes doden bij een zelfmoordaanslag in de buurt van de Deense ambassade. Al-Qaida in Afghanistan claimde de verantwoordelijkheid en zei dat de aanslag bedoeld was om Denemarken te straffen voor de publicatie van spotprenten van de profeet Mohammed. Al-Qaida dreigde met meer aanslagen tegen landen waar de tekeningen zijn gepubliceerd.