Tweede vaatje haring brengt meer op dan eerste

Redactie

Terwijl op de Scheveningse visafslag het eerste vaatje Hollandse Nieuwe 55.000 euro opleverde, ging vandaag het tweede vaatje in IJmuiden voor veel meer van de hand. Dat bracht 87.500 euro op, bijeengebracht door zeventig lokale ondernemers.

Het tweede vaatje haring was afkomstig van de Wiron 6, SCH 23 van rederij Jaczon. Het werd geveild in restaurant de IJmond in IJmuiden waar sinds 1998 jaarlijks een haringveiling plaats heeft.

Gezien het resultaat denkt het restaurant volgend jaar aanspraak te maken op de veiling van het eerste vaatje, liet de ondernemersvereniging IJmond weten. Het eerste bod van 10.000 euro kwam van staalconcern Corus, waarna de ondernemers het bedrag verhoogden tot 87.500. De opbrengst gaat naar het project 'Bijna Thuis Huis' voor terminale zorg en het OIG, een instelling voor de gehandicaptenzorg in de regio. Eerder op de dag bood de oprichtster van de online restaurantgids Iens in Scheveningen 55.000 euro voor het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. De opbrengst daarvan is voor het Fonds Psychische Gezondheid. Twee jaar geleden ging het eerste vaatje voor 75.000 euro van de hand. De symbolische veiling van het eerste vaatje vond dit jaar voor de 24e keer plaats.

Echte Hollandse Nieuwe