Ciske de Rat grote winnaar bij Musical Awards

Redactie

De musical Ciske de Rat van Joop van den Ende Theaterproducties was vanavond in Hilversum met zeven prijzen de grote winnaar van het het negende John Kraaijkamp Musical Awards Gala. Zo kreeg Paul Eenens de prijs voor de beste regie.

Dit was ook wel de verwachting: de musical werd door pers en publiek al hemelhoog geprezen. André Breedland kreeg de onderscheiding voor beste script en beste liedteksten in deze musical, Henny Vrienten voor de muziek.

Les Misérables was goede tweede met vier prijzen. De ANWB Publieksprijzen voor beste grote en kleine musical waren voor Tarzan en De Fabeltjeskrant. De Oeuvre Award ging postuum naar Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. De prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical was voor Mariska van Kolck voor haar prestatie in Ciske de Rat, terwijl Ruth Jacott de onderscheiding voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical kreeg dankzij haar vertolking van Billie Holiday.

René van Kooten won met zijn rol in Les Misérables de award voor beste mannelijke hoofdrol in een grote productie en Alex Klaasen de prijs voor de beste man in een kleine musical, Verplichte figuren. Prijzen voor de beste bijrollen waren er voor Marjolijn Touw (Ciske de Rat), Martine de Jager (Verplichte figuren), Jamai Loman (Les Misérables) en Arie Cupé (De Fabeltjeskrant).

Freek Bartels kreeg de prijs voor aanstormend talent voor zijn bijdragen aan Into the Woods en Les Misérables. Stanley Burleson kreeg een onderscheiding voor zijn choreografie en 'staging' van Ciske de Rat.

 

Ik voel me zo verdomd alleen