Massagraf uit WO1 ontdekt

In het dorpje Frommelles in het Noord-Franse arrondissement Nord-Pas de Calais is door Britse archeologen een massagraf uit de Eerste Wereldoorlog ontdekt. In het graf liggen volgens de onderzoekers mogelijk de resten van meer dan honderd Britse en Australische soldaten.

Meer dan 92 jaar geleden verloren de Britse en Australische troepen in de buurt van het Franse dorpje een grote veldslag tegen de Duitsers. Deze slag is één van de zwarte bladzijdes uit de Eerste Wereldoorlog voor de Britten en de Australiërs.

Door slechte planningsstrategieën kwamen zeker 5000 Australische en 1500 Britse soldaten om het leven. Archeologen troffen in het massagraf ook Duitse spades en brancards aan. Deze zijn door de Duitsers gebruikt om de lijken na de verwoestende veldslag te begraven.

Als het massagraf helemaal bloot is gelegd moeten de landen beslissen wat ze met de resten doen. Ze kunnen ervoor kiezen om de resten te herbegraven of om ze in het massagraf te laten liggen. In dat geval zal er een groot gedenkteken geplaatst worden. Kleine voetnoot bij dit bericht: Adolf Hitler zou ook meegevochten hebben in deze slag.