99-Jarige Belg trouwt met 'buurmeisje' van 64

Redactie
Nooit te oud voor de liefde van je leven. Dat geldt voor een 99-jarige Belg die met zijn 64-jarige verloofde wil trouwen. Tenminste, als zijn familie het niet tegenhoudt, want die vermoedt dat het mevrouw om het geld van de oude baas te doen is.

Een half jaar geleden zaten Achilles Demey en Huguette Notredame allebei nog met een depressie in een psychiatrische inrichting. Daar sloeg de vonk al snel over tussen de twee, die veertig jaar in dezelfde straat hebben gewoond.

De tortelduifjes besloten al snel te trouwen. "Doe het mij maar eens na: Op mijn leeftijd nog zo'n jonge mokke strikken", zei Achilles vandaag in de krant Het Laatste Nieuws. Voor Huguette is het geen probleem dat haar aanstaande 35 jaar ouder is: "Jonge springers zeggen me niks. Bovendien ziet Achilles er nog heel patent uit."

9 Juni wordt hun grote dag, maar de familie van Achilles wil dat via de rechter tegenhouden. Ze vrezen dat Huguette op het geld van opa uit is. Achilles wil daar niet van horen en heeft zijn beste pak al klaarliggen. "Eigenlijk bedoeld voor mijn begrafenis, maar die hoop ik nog een tijdje uit te stellen."