Ratelband: burgers wees ongehoorzaam

SunChaser

Tsjakkaa. Een goed idee van niemand minder dan Emile Ratelband, de enorm succesvolle politicus, emigrant, ondernemer en echtgenoot. Hij roept namelijk op tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Op die manier moet de regering wel weer naar de mensen gaan luisteren, meent de NLP-goeroe.

Even wat voorbeelden van hoe wij tegen problemen als files, vlieg- en verpakkingtax en nog honderd andere overheidsplannen kunnen protesteren: Gebruik massaal de vluchtstrook. Gebruik spitsstroken buiten de spits om, breek desnoods het hek af. Bij snelheidscontroles allemaal seinen met groot licht. Blokkeer de vluchtstrook als er een AA-nummerbord (koningshuis) overheenrijdt tijdens de file.

Ook kunnen wij burgers zelf al wat doen tegen files. Heb je een oneven nummerbord dan rij je op even dagen en andersom. Ratelband over zijn plannen: "Vanuit de burgers moet het verzet komen, als je je vrouw zo behandelt zoals de overheid haar burgers behandelt, dan beland je in de gevangenis. Het is tijd voor een harder optreden tegen de overheid."




Altijd lachen met Ratelband.