Gijzelinggrap houdt politie hele nacht bezig

Redactie
De politie in Almere is de hele zondagnacht druk geweest na een melding over een gijzeling van een jongetje. Tegen het ochtendgloren, toen een arrestatieteam was ingeroepen om een woning te betreden, bleek dat het om een grap ging, meldt de politie maandag.

Drie getuigen hadden afzonderlijk van elkaar gemeld dat ze op de Veluwedreef een auto voorbij hadden zien rijden met een jongetje van rond de 10 jaar. Hij had tape op zijn mond en was schijnbaar in paniek tegen de ramen van de auto aan het bonken. De getuigen waren zich volgens de politie rotgeschrokken.

Agenten gingen met hulp van een politiehelikopter op zoek naar de auto. Grootschalig rechercheonderzoek leidde uiteindelijk naar een woning in de Parkwijk. Een arrestatieteam viel de woning binnen en trof een 22-jarige Nijmegenaar aan samen met een 8-jarige jongen.

De twee wisten direct waar de politie voor kwam en legden uit dat het om een grap ging. De politie gaat de kosten van de vrij massale inzet mogelijk verhalen op de bedenkers. Wat de relatie tussen de man en de jongen is, is niet bekendgemaakt. Wat de twee met de grap beoogden, is niet duidelijk. De man zit nog vast.